Apa Akadémia

csendes-apa-forradalom.apaakademia.hu

Csendes Apa-forradalom

Egy könyv csendes apa-forradalmárok számára

Milyen a könyv? Én azt mondtam volna, hogy tudományos ismeretterjesztő. Annyiféle ostobaságot, városi legendát és mítoszt hallunk apaságról és anyagáról. Összeszedtem hát a legfontosabb kutatásokat és evidenciákat, mindezt olvasmányos formába öntve. A feleségem megfogalmazása szerint viszont sírós-nevetős könyvet írtam. Ez a megfogalmazás nekem sokkal jobban tetszik, mert akkor a könyvem  talán pont olyan mint maga az élet….

A könyv fülszövege:

„Kedves apa, esetleg hiányzik Önnek újszülött gyermekének az illata, gyakran gondol arra, hogy legszívesebben megölelné és agyonpuszilgatná? Nehezére esik otthon hagyni a kis családját? Akkor Önben a férfilét egyik legizgalmasabb és legférfiasabb változása zajlik: éppen apává válik.”

Hallottak már az apátlan társadalomról, az apabarát várandósságról, netán az apa-kánaánról? A könyv egy szinte érintetlen világba: az apaság lélektanának perifériára szorított világába röpíti az olvasót, leszámolva sok előítélettel, rossz beidegződéssel és néhány tabuval. A szerző szakszerűsége mellett személyesen és szenvedélyesen fedi fel az apaság sokunknak eddig ismeretlen mélységeit és az apa – gyermek kötődés kialakulásának elsöprő fontosságát.

Kötelező olvasmány minden teljes családra vágyó, apa forradalmár apának, anyának, nagyszülőnek és nagyobbacska gyermeknek.

Léder László pszichológus, az Apa Akadémia megalapítója, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) szakértő munkatársa.  Az író – pszichológus emellett rendszeresen publikál, és előadásokat is tart az apaság lélektani kérdéseiről. Az Apa Akadémiáról vele készült interjú 2017-ben elnyerte a Média a Családért Díj közönségdíját, 2018-ban  apákért végzett tevékenységéért Pro Familiis miniszteri kitüntetésben részesült. Két kislány édesapja. Felesége Puja Andrea operaénekesnő.

A könyv megrendelhető online:

harmattan.hu/konyvek/csendes-apa-forradalom

és kapható a nagyobb könyvesboltokban.

Megosztás

Kapcsolódó cikkek