Apa Akadémia

csendes-apa-forradalom.apaakademia.hu

Modern Apaság Alapítvány 2019.

Modern Apaság alapítvány 2019. évi legfontosabb tevékenységei

1. Tusványosi nyári egyetemen

A program rövid leírása:

Az Apa Akadémia 2019-ben második alkalommal vett részt  a Tusványosi nyári egyetemen. 2019. július 27-én, „Csendes Apa-forradalom avagy magyar apák hol vagytok?” címmel,  a Csiki Anyák Egyesületének meghívására tartottunk előadás és könyvbemutatót.

Az előadáson körülbelül 70 fő vett részt. Az előadást követőn az esemény workshoppá alakult át, melynek keretében a közönség további egy órán keresztül kérdéseket tett fel, újabb témákat vetett fel. Az esemény a Csendes Apaforradalom dedikálásával ért véget.

A Tusványosi előadáshoz kapcsolódó média megkeresések:

Interjú a marosvásárhelyi magyar rádió stúdiójában 2019. augusztus 2-án:

Interjú a Kolozsvári televízióban 2019. augusztus 6-án:

Cikk a liget.ro közéleti internetes oldalon:

Az előadásról készült fotók megtekinthetők:


2. OSA konferencia

Előadás megtartása az Otthon Segítünk Alapítvány  szegedi konferenciáján 2019.09.13.

Az Otthon Segítünk Alapítvánnyal (OSA) hosszabb ideje fennálló jó szakmai kapcsolatunk alapján, 2019. szeptember 13-án a  „Generációk egymás között – Önkéntes helyi közösségek a családok szolgálatában” CSALÁDSEGÍTÉS A XXI. SZÁZADBAN című konferencián  ” Csendes Apa forradalom” címmel tartottunk előadást. A konferencián olyan neves előadók vettek részt, mint Dr. Beneda Attila Család és Népesedéspolitikáért felelős Helyettes Államtitkár valamint Fűrész Tünde a KINCS elnök asszonya. A konferencián elsősorban mentálhigiénés, illetve család és népesedéspolitikáért felelős szakemberek, védőnők, családvédelmi területen dolgozók vettek részt. A közönség létszáma kb. 60 fő volt. A konferencia lehetőséget teremtett az Apa Akadémia és Modern Apaság Alapítvány  tevékenységének megismertetésére a jelenlévő szakemberekkel. A résztvevők közül többen jelezték igényüket, hogy az Apa Akadémia  a szervezetüknél 2020-ban előadást vagy workshopot tartson. Továbbá, az OSA vezetése meghívta az Apa Akadémiát a 2019. decemberi 13-i, kecskeméti szakmai rendezvényére is előadónak.

A konferencia programja megtekinthető:

Fotók:


Zalaegerszeg

3. Előadás megtartása a Zalaegerszegi FICSAK meghívására 2019. 09.20-án, illetve a Zalaegerszegi Családi Fesztiválon 2019. 09.21-én

A két egymást követő napon kettő darab előadást tartottunk, ” csempésszük vissza az apákat a családokba”, illetve  „Csendes apa-forradalom. A modern apaságról őszintén”  címmel.

A megtartott előadáson összesen kb. 100 fő vett részt. A 2019. 09.20-i előadás a FICSAK és a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék meghívására a Cseperedő Bölcsőde intézményében  került megrendezésre, melynek bevezetőjét Balaicz Zoltán polgármester úr mondta el. A 2019. 09. 21-i előadásra a Zalaegerszegi Családi Fesztivál színhelyén került sor.

A FICSAK előadás programja:

PROGRAMAJÁNLÓ!KEDVES ANYUKÁK ÉS KEDVES APUKÁK!Szeretettel várunk Benneteket a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK)…

Közzétette: Család és KarrierPont Zalaegerszeg – 2019. szeptember 19., csütörtök

A családi fesztivál programjának bemutatása:

Média anyagok:

https://www.zalamedia.hu/vezeto-hirek/eletmodi/modern-apasag-es-a-csaladi-hazugsagok


Csokonai Központ

4. Apa Akadémia „Csendes apa forradalom” című workshop alkalom megtartása a Csokonai Kulturális Központban 2019.október 9-én

A Csokonai Kulturális Központban meghirdetett workshopon, a limitált maximális létszámú 20 fő vett részt. A kiscsoportos foglalkozás célja, hogy az előadásoktól eltérően a jelenlévők aktuális kérdéseire és témáira reflektálva személyes tanácsadást nyújthasson. A workshopot követően többen is megvásárolták és dedikáltatták a Csendes Apaforradalom című könyvet.


JASZE programok

5. Az apaság születése című előadás megtartása a József Attila Szabad Egyetemen 2019. október 14.

Ezen a rendezvényünkön kb. 70 fő vett részt. Önkénteseink segítségével gyermekmegőrzést biztosítottunk.

6.  Apa-libikóka. Egy rendes apa belehal a családfenntartásba? Lehet jól csinálni? című előadás megtartása a József Attila Szabad Egyetemen 2019.október 28-án.

Ezen a rendezvényünkön kb. 120 fő vett részt. Önkénteseink segítségével gyermekmegőrzést biztosítottunk.

 7.A Kamaszkor cunami című előadás megtartása a József Attila Szabad Egyetemen 2019. november 11. : Lilla, Léder László, Péteri Balázs

Az előadáson részt vettek száma: kb. 60 fő. Ezen az előadáson az Apa Akadémia részéről Léder László és Péteri Balázs tartottak ingyenes előadást. Meghívott előadónk Rist Lilla családterapeuta szakember volt.

 8. Válás elválás nélkül előadás megtartása, 2019. november 25. Előadók: Deliága Éva és Léder László

Az előadáson részt vettek száma: kb. 70 fő. Ezen az előadáson az Apa Akadémia részéről Léder László tartott ingyenes előadást. Meghívott előadónk Deliága Éva gyermekpszichológus és családterapeuta szakember volt.

Fotók:

Médiamegjelenés:


JóLÉlek Alapítvány

9. Modern apaság workshop ( rendhagyó jegyes oktatás) a JóLÉlek Alapítvány részére 2019.11.08

A workshopon részt vettek száma: 25 fő ( a workshopra maximum 25 fő jelentkezését fogadtuk el)

Előadók: az Apa Akadémia részéről Léder László pszichológus. A JóLÉlek Alapítvány részéről Dengyel Kinga pszichológus volt.

Fotók:


10.  Előadás megtartása az Otthon Segítünk Alapítvány  kecskeméti konferenciáján 2019. december 13.

A program megtekinthető:


Egyszülős Központ

11. Apa is csak egy van- Apák a Központban családi apa társszervezése, továbbá előadás és  workshopok megtartása az Egyszülős Központban 2019. 12. 07-én.

Résztvevők száma: kb. 60 fő ( a regisztrációt az Egyszülős Központ végezte)

Résztvevők a Modern Apaság Alapítvány (Apa Akadémia) részéről: Léder László előadás és workshop,  Péteri Balázs workshop, Sándor Zsolt Mihály workshop,  illetve 5 fő önkéntes munkatárs segítségével további wokshopok megtartása.

A rendezvény programja megtekinthető:

Média megjelenések:

Képmás Magazin: Anyák apák nélkül 2019. 12.02.

Fotók:


Apabarát munkahelyek workshop

12. Apabarát munkahelyek: munka-magánélet egyensúly, apai szülési szabadság előadás és workshop megtartása (Grayling-Diaego szervezésében) 2020. január 15-én.

Az előadáson résztvevők száma. kb. 100 fő

Kapcsolódó média megjelenés:

https://24.hu/szorakozas/2020/01/24/az-apa-is-feleves-babaszabadsagot-kap-a-diageonal-x/