Apa Akadémia

csendes-apa-forradalom.apaakademia.hu

Léder László: Apává válás – Csendes apaforradalom, március 21. 18:00, A38 Hajó

Hiánypótló előadássorozat indult nemrég a Családbarát Újbuda Program keretében, a Felelős Szülők Iskolája szervezésében. Az öt alkalomból álló, ingyenes programsorozat harmadik előadását Léder László pszichológus, az Apa Akadémia alapítója tartja március 21.-én 18 órakor. Az előadást követő kerekasztal-beszélgetésen vendége Sándor Zsolt Mihály, az Apa Akadémia társalapítója. Az est háziasszonya Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapítója. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött: www.felelosszulokiskolaja.hu/apasorozat
 
A februártól májusig tartó, öt előadásból álló sorozaton minden alkalommal új megközelítésből tárgyalják az férfi és apai szerepeket. A harmadik alkalom címe Apává válás – Csendes apaforradalom, előadója Léder László pszichológus, az nemrég egyéveses „születésnapját” ünneplő Apa Akadémia alapítója. „Az Apa Akadémia estjeit pezsgés, jóindulatú tettvágy és óriási érdeklődés kíséri. Jellemző, hogy esténként már a konkrét kapuzárás miatt kell elhagynunk az épületet, annyi a kérdés, ötlet és felvetés. Az Apa Akadémia a családi életünk részévé is vált, nekem is el kellett végeznem saját életemben azt a nagy feladatot, amiről annyit papolok másoknak: munkám és magánéletem teljes átrendezését, hogy gondoskodó és szerető édesapa maradhassak” – mondja az „apa-szakértő”. 
 
Az előadást követő kerekasztal-beszélgetésen vendége Sándor Zsolt Mihály, az Apa Akadémia társalapítója. A gyerekekkel töltött idő megtérül, mert az „apai minőség” nem csak a gyerekekre, hanem az egész családra, tehát az édesanyára is hat, és éppen ezért nem helyettesíthető – állítja a háromgyermekes családapa. „Mi, édesapák csapdában vagyunk, mert azt gondoljuk, az az elsődleges feladatunk, hogy eltartsuk a családot és ez bizonyosan mindannyiunkban azonosítható egyfajta társadalmi elvárásként is. Ahány édesapa, legalább annyiféle „jó apa” létezik. Érdemes ezen tudatosan dolgozni, és az apai szerepben a lehető legjobban kiteljesedni. Ehhez nyújt nagy segítséget az Apa Akadémia sok érdekes gyakorlati példával” – teszi hozzá. 
 
Az előadásokra nem csak az édesapákat várják nagy szeretettel, hanem a tanárokat, óvópedagógusokat és mindazokat, akik gyerekekkel foglalkoznak.
 
Az előadásokon a részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációhoz kötött. Információ, regisztráció: www.felelosszulokiskolaja.hu/apasorozat
 
Megosztás

Kapcsolódó cikkek