Apa Akadémia

csendes-apa-forradalom.apaakademia.hu

Apa Akadémia 2020 tavasz Pestszentimrén

Léder László előadássorozata a Pestszentimrei Közösségi Házban, 1188 Budapest, Vasút u. 48.


2020. február 21. Nem volt apám. Mégis jó apa lettem.  

(Előadás és könyvbemutató)

Beszélgetős előadás szülőknek a gyermekeiket kereső apákról és az apákat kereső gyermekekről

Mitől leszünk jó apák és mi akadályozhat meg bennünket?  Hogyan gyógyítható be egy rossz vagy hiányzó apa okozta fájó seb? És mi az a ” hétpróbás apaság”, amelyikre minden férfinak még időben fel kell készülni.

Előadásomban és az azt követő beszélgetésben a következő gondolatok közös átbeszélésére invitálom a kedves érdeklődőket:

  • Milyen apa kell a mai gyerekeknek és a mai magyar családoknak? 
  • Hogyan lehetünk jó apák a mindennapi mókuskerékben?
  • Milyen csapdákat próbáljunk meg elkerülni gyermekeink jövője érdekében?
  • Mit tehetünk apaként és anyaként azért, hogy családunk ne váljon apátlanná?

Az eseményen bemutatom a Csendes Apa-forradalom című könyvemet is, melynek alcíme: nyolc apamítosz és a felszabadító valóság

Előadó: Léder László pszichológus, az Apa Akadémia alapítója


2020. március: Rózsaszín viharfelhők. A gyermekvállalásról őszintén

Egy rendes anya belehal a családba, rendes apa a családfenntartásba?

Miért nem vállalunk elég gyermeket? És kik azok a zöld özvegyek? Mit jelent a Kisgyermekes Apa Szindróma és hogyan előzhető meg? Hihetünk-e azoknak  a kutatásoknak, melyek szerint egy apák előbb és több gyermeket szeretnének, mint az anyák? Igaz lehet, hogy egy apa pontosan ugyanolyan fontos egy újszülött számára, mint az anya? És tényleg lehetséges hogy az apák bekötött szemmel is felismerik újszülött gyermeküket? És mit tehet egy apa azért, hogy megszülessenek a vágyott gyermekek ? Beszélgetős előadás gyermektervezésről és kisgyermekes szülőségről tabuk és rózsaszín felhők nélkül.


2020. április: Válásmegelőzés apa szemmel. Avagy, ne rontsd el, amit nem muszáj.

Az apák felelősségéről, hogy családjaink ne hulljanak szét.

„Mintha csipkerózsika álomból ébredtem volna fel, amikor a feleségem bejelentett, hogy válni akar. -meséli egy családja egyben tartásáért küzdő édesapa. Azt gondoltam-folytatja, hogy a válás az, ami velünk biztosan nem történhet meg. Hiszen szeretjük egymást, most születtek a gyermekein, akik életünk értelmét hordozzák….”

Beszélgetős előadásunkon apai szempontból elemezzük azt, hogy hogyan óvhatjuk meg párkapcsolatunkat és családunkat a rettegett széteséstől. Sorra vesszük, hogy mik azok a hibák, melyeket többnyire férfiak követnek el és megvitatjuk, hogyan lehetséges, hogy nagyon sok édesapa egyszerűen túl későn ismeri fel: családja a válás szélére sodródott?


2020. május: Meglepő részletek egy gyedi lovag naplójából

Avagy, apák gyeden. Mi történik az apákkal és családjaikkal, ha apa gyed-re megy?

Mi történik azokkal az apákkal, akik hónapokra vagy akár évekre magukra vállalják a gyermeknevelés szépségeit és nemes feladatait? Kik ők? Nővé váló, anyákká szelídített kemény férfiak?  Értéketlenné váló munkavállalók? Vagy a jövő emberei, akiket nem érdekel, hogy a feleségük több pénzt hoz haza és ők főzik a vacsorát? Meglepő és elgondolkodtató történetek gyeden lévő apákról. Beszélgetős előadásunkon körbejárjuk, hogy vajon min múlik az, hogy egy gyedes apából szomorú, magányos farkas vagy éppen ellenkezőleg, életének legszebb és legizgalmasabb kalandját megélő apa lesz?


Helyszín:

Pestszentimrei Közösségi Ház
1188 Budapest, Vasút u. 48.

Megosztás

Kapcsolódó cikkek